[Choose your language]

Hur man gör en Half-In-Back-Out

Vad kul att du vill lära dig att göra en half-in-back-out/halv-in-bak-ut(Halvskruv in bakåtvolt ut). Half-in-back-out är en av dem grundläggande dubbelvolterna i gymnastik, parkour, freerunning, simhopp, X-diving och återfinns i många extremsporter.

Nedan hittar du instruktioner du kan följa hos Dome Adrenaline Zone eller en välutrustad trampolinhall/gymnastikhall. Kom ihåg att du bör kunna framåtvolt med halvskruv, bakåtvolt och gärna dubbelbakåtvolt innan du testar detta tricket:

Steg 1: Gör en halvskruv på trampolin. Repetera denna gärna många gånger så du känner dig helt trygg med halvskruven då det är en väsentlig del av half-in-back-out.

Steg 2: Gör en halvskruv till ryggen. Landa gärna på en upphöjd landning i form utav en tjockmatta eller höjd MD-grop. Repetera denna gärna många gånger så du känner dig helt trygg med halvskruv till rygg då det är en jättebra förövning till half-in-back-out.

Steg 3: Testa en half-in-back-out ut i skummgummigropen. Se till att ta mycket höjd. När du väl kör, låtsas som att du ska göra framåtvolt halvskruv till ryggen, men gruppera istället för att släppa ut till rygg. Då går kroppen av ren natur in i en bakåtvolt.

Steg 4: Gör en halvskruv till ryggen på trampolin. Precis som när du landat på tjockmatta är detta ett viktig del av en half-in-back-out som lägger grunden för tricket i sig själv.

Steg 5: Testa Half-in-back-out. Kom ihåg att köra många gånger till en mjuk landning innan du kör på trampolin.

Kom ihåg att ta det sakta men säkert så kommer det gå jättebra!

968
972