[Choose your language]

Hur man gör en framåtvolt!

Vad kul att du vill lära dig att göra en framåtvolt/frontflip. Framåtvolt är en av dem grundläggande volterna i gymnastik, parkour, freerunning och nästan alla extremsporter.

Nedan hittar du instruktioner du kan följa hos Dome Adrenaline Zone eller en välutrustad trampolinhall/gymnastikhall:

Steg 1: Gör en kullerbytta på airtracken. Att vänja kroppen med framåtrotation är ett viktigt steg för att lära sig framåtvolt. En airtrack är ett jättebra verktyg för denna övning men om en sådan inte finns tillgänglig funkar också en trampolin.

Steg 2: Gör en kullerbytta upp på en(eller två) tjockmattor. Tänk på att trycka ifrån ordentligt när du gör denna övning för att vänja kroppen med ett tydligt avstamp.

Steg 3: Gör en kullerbytta till en kil. Tänk på att trycka ifrån ordentligt när du gör denna övning för att vänja kroppen med ett tydligt avstamp. Försök få så mycket höjd i din kullerbytta som möjligt.

Steg 4: Gör en framåtvolt ut i skummgummigropen. Kom ihåg att gruppera (bli en boll) i luften för att snabba på rotationen. Om detta känns krångligt eller läskigt kan man gå tillbaka till steg 2 och steg 3 för att bli lite säkrare.

TIPS. När du grupperar (blir en boll i luften), försök att sära på knäna. Detta förebygger skador om olyckan skulle vara framme.

Steg 5: Testa din framåtvolt på airtrack, golv eller trampolin.

Kom ihåg att ta det sakta men säkert så kommer det gå jättebra!968
970